Компенсація від Shopify для українського бізнесу

Як перекласти Shopify-тему на українську мову


Як перекласти Shopify-тему на українську мову

Будь-яку Shopify-тему можна переключити або перекласти на будь-яку міжнародну мову. У деяких Shopify-темах може бути вже встановлений переклад на українську мову. Щоб перемкнути тему на потрібну мову, достатньо вказати у налаштуваннях магазину основну мову.

Як вказати основну мову у налаштуваннях Shopify-магазину

Нажаль, у більшості тем не передбачено переклад контенту на українську мову. У цьому випадку вам доведеться виконати переклад фраз теми (всіх або лише необхідних) самостійно або автоматично за допомогою одного з додатків.

Власноруч перекласти Shopify-тему можна зі спеціального інтерфейсу адміністративної панелі магазину. Нижче наведено коротку інструкцію про те, де можна знайти цей інтерфейс.

Отже, насамперед, зайдіть у підрозділ Themes розділу Online Store вашого інтернет-магазину:

Підрозділ "Themes" розділу "Online Store" інтернет-магазину Shopify

Праворуч відображаються всі теми, встановлені у вашому інтернет-магазині. Щоб розпочати процес перекладу, у випадаючому списку Actions найвищої теми (діючої) виберіть пункт Edit default theme content:

Список "Actions", пункт "Edit default theme content" теми Shopify-магазину

Ви побачите розділи теми та фрази, які можна перекласти будь-якою мовою. Кількість неперекладених фраз вказано вище. Натиснувши посилання filter this page, ви зможете відфільтрувати всі неперекладені фрази.

Повідомлення про неперекладені фрази в Shopify-темі

У процесі перекладу будьте уважні, залишайте без змін технічні змінні, обрамлені фігурними дужками {{ }} або {% %}, а також HTML-теги, обрамлені кутовими дужками < />:

Технічні змінні та HTML-теги у фразах перекладу Shopify-теми

Якщо ви хотіли б використовувати декілька мов у своєму магазині, це можна зробити за допомогою Shopify-додатків. Наприклад, за допомогою стандартного безкоштовного додатку Shopify Translate & Adapt ви можете додати до свого магазину одну додаткову мову, а за допомогою стороннього платного додатку Langify ви можете отримати більш універсальний сервіс для створення мультимовного магазину.

Якщо у вас залишилися питання, ставте їх у коментарях.


Залишити коментар


Коментар буде опубліковано після модерації


Зміст
Як перекласти Shopify-тему на українську мову